Aktiviteiten

Wijnproeverij

 

Bij voldoende belangstelling organiseren we een bezoek aan een prachtige wijn Quinta. Ontspannen met andere gasten van Casa Fontelheira én geschikt met kinderen. Rond 9:30 uur vertrekken we met elkaar richting Amarante. De charmante eigenaar Fernando, die vloeiend Engels spreekt, heet je van harte welkom en start zijn rondleiding over zijn bijzondere landgoed. Ontdek waar de Vinho Verde vandaan komt Fernando neemt je mee door zijn ‘vineyard’, moestuin en aromatische kruidentuin

De kinderen worden meteen verrast met een bezoekje aan Romeo en Julia, de ezel en het paard. Vervolgens lopen we bergafwaarts naar de Tamega waar iedereen een frisse duik in het natuurwater kan nemen. Ook kunnen de kinderen klimmen en klauteren tussen de rotsen. Als we lekker afgekoeld zijn, maken we een wandeling naar boven. Daar leert Fernando je alles over de Vinho Verde. Van het oogsten tot en met het bottelen. Stel gerust al je vragen, want Fernando neemt de tijd om ze gepassioneerd te beantwoorden. Na de uitleg is het natuurlijk tijd voor het belangrijkste onderdeel van de dag: proeven! De wijnproeverij is één grote verwennerij met heerlijke petiscos (kleine Portugese tapas). Alles staat klaar op het prachtige terras met fraai uitzicht. Je komt erachter dat we deze Quinta hebben uitgekozen, omdat het een echte droomplek is. Ook de kinderen vergeten dit bezoek niet snel, want zij mogen zwemmen in het schitterend aangelegde zwembad. Ouders kunnen dus in alle rust genieten van de lekkernijen van Fernando. Hoe fijn is dat? Dwars door het pure Noord-Portugal Na de relaxte morgen ligt Mondim de Basto op onze route, waarbij we een bijzondere plek niet mogen missen. De Sr da Graca, een uniek kerkje geheel uit graniet opgetrokken op zo’n 1.200 meter hoogte. Vanuit hier heb je een fenomenaal uitzicht over heel Noord-Portugal. Je kijkt uit over de Geres, Tras as Montes en Fafe. Dit geeft een gevoel van het ‘on top of the world’ zijn…Later op het programma van deze dag komen we door kleine dorpjes waar we 100 jaar terug in de tijd gaan. En terwijl we door de groene natuur rijden, bereiken we via smalle weggetjes een lokaal barbecue restaurantje waar alleen de locals eten. Hier genieten we samen van een heerlijke barbecue, onder de wijngaarden en aan de watervallen.Een vakantiedag van uitersten, met veel luxe op de wijn Quinta tot het beleven van het authentieke Portugal!

Gaan jullie gezellig mee?

Canyoing

Canyoning is een avonturistische sport waar men het water in een kloof (canyon) volgt. Water heeft er voor gezorgd dat de rotsen uitgesleten zijn en een pad is ontstaan waar het water sneller door naar beneden stroomt.

Tijdens canyoning combineert U de sport met de adembenemende natuur. Indrukwekkende natuurverschijnselen gaan aan U voorbij. Door te abseilen, zwemmen, klimmen, glijden en springen probeert U watervallen, scheuren en beekjes te overwinnen.
Er zijn verschillende niveaus mogelijk, maar enige fysieke behendigheid is toch zeker wel vereist. U wordt begeleid door ervaren gidsen. U ontvangt al het technische, thermische en veiligheidsmateriaal als ook instructies van de organisators.

Massage / Yoga

In de avond zorgen wij ervoor dat je rond 19.00 uur aan kan schuiven. Het menu verschilt elke dag en zo ook de prijs. De ene dag gaan we gezellig met elkaar barbecueën en de volgende avond kan je romantisch genieten van een culinair hoogstandje uit eigen keuken. De verse producten komen uit de omgeving en worden allemaal door lokale boeren geteeld. Veel kruiden komen rechtstreeks van ons eigen land, hoe bijzonder is dat? Het diner serveren wij in onze gezellige Adega of op onze authentieke binnenplaats.

Translate »