Ontdek

Steden en dorpen

Het romantische en idyllische plaatsje Guimaraes is de eerste hoofdstad van Portugal. Porto, met zijn befaamde Port kelders. Diverse natuurparken van het werelderfgoed UNESCO en de Douro route met uitgestrekte wijn terrassen. Noord Portugal heeft een schat aan bezienswaardigheden. Een verblijf in onze Casa’s is de perfecte gelegenheid om van het adembenemende Portugese landschap en haar cultuur te genieten.

Nabij de verschillende Casa’s is recentelijk een nieuw fiets-wandelpad aangelegd van zo’n 35 kilometer lang en ligt tussen Arco de Baulhe en Amarante. Bij onze Casa’s zijn eventueel ook fietsen ter beschikking. Als u vanaf onze Casa’s naar beneden wandelt, komt u bij de rivier de Tamega. De Tamega stroomt dwars door het Noorden van Portugal en mondt uit in de welbekende Douro rivier. Rondom de Tamega vindt u diverse Praia Fluvials. Dit zijn kleine natuurstrandjes waar u ook kunt zwemmen. Uiteraard kunt u in de gehele woning en ook buiten over WIFI beschikken.In de maanden juli, augustus  en september vinden er overal wel Festa’s plaats. Lokale feesten waarbij u uw ogen uit zult kijken en de muziek en het vuurwerk tot in de late uurtjes doorgaat.

In onze Casa’s kunt u een informatiemap vinden met werkelijk een schat aan informatie.

Golfen

Portugal staat bekend om zijn prachtige golfbanen. Ook in Noord Portugal zijn deze golfbanen te vinden.

In Fafe, op slechts 15 minuten autorijden afstand, ligt een prachtige kleine golfbaan om de beginselen van golf te leren.

In Amarante ligt een prachtige 18-holes golfbaan voor gevorderden.

Slechts op 40 minuten rijden ligt één van de mooiste golfbanen van Noord Portugal!
Casa Fontelheira is de perfecte uitvalsbasis en zij kunnen u alles vertellen over de golfbanen in de omgeving. Natuurlijk is het ook mogelijk om via Casa Fontelheira te reserveren.

Adventure

In de nabije omgeving van Casa Fontelheira is van alles op het gebied van outdoor te beleven. Wat denk je van rafting in het voor- of naseizoen? Of canyoning walking in de zomer? Maar ook 4 x 4 driving, paardrijden, kanoën, paintball, karten, helikoptervluchten en adventure clinics zijn via ons te boeken. Als je van avontuur houdt, kan je je in Noord-Portugal uitleven! Adventure voor het hele gezin met professionele begeleiding

Tijdens het hoogseizoen is canyoning razendpopulair onder onze gasten. Voor iedereen die durft is deze spannende tocht door de ruige natuur een aanrader. Je ontdekt plekken waar je anders niet kan komen. Zie je jezelf al van rotsen springen, abseilen bij watervallen, door kliffen wurmen en duiken door gaten? Als de kleintjes het durven, moet iedereen zijn angsten kunnen overwinnen toch?

Welk avontuur jullie ook aangaan, wij regelen het voor je. Veiligheid voor alles, dus we werken samen met professionele gidsen.

Eén ding is zeker: zo’n avontuur in de ruige natuur van Noord-Portugal gaan jullie niet snel vergeten.